Klub Sojuszu wzmocniony! Kolejni posłowie Twojego Ruchu przechodzą do SLD

dodano 2014-08-26 15:13 w kategorii: Kraj

Maciej Banaszak i Krzysztof Kłosowski przenoszą się do klubu poselskiego SLD - poinformował rzecznik pracowy partii Dariusz Joński. Tym samym to kolejne nazwiska, które zdecydowały się wesprzeć prawdziwą lewicę. Ci posłowie zdecydowali się sami, odpowiedzieli na nasz apel, sami zapukali do naszych drzwi. Coraz więcej samorządowców też chce iść do zbliżających się wyborów razem z SLD. Cieszę się, że lewica się jednoczy i wzmacnia – powiedział Dariusz Joński.

Poznajcie nowe twarze KP SLD:

Maciej Banaszak:

Poseł na Sejm RP VII kadencji. Członek Komisji Unii Europejskiej, oraz Komisji Infrastruktury.
Szególnie mocno zajmuje się kwestiami związanymi w transportem drogowym. Swoje Biuro Poselski prowadzi w Poznaniu.

Strona internetowa: http://www.maciejbanaszak.eu/

Krzysztof Kłosowski:

W obecnej kadencji Sejmu RP jest zastępcą przewodniczącego Podkomisji do spraw energetyki, a także członkiem Komisji Spraw Wewnętrznych , Komisji Finansów Publicznych oraz Komisji nadzwyczajnej do spraw energetyki i surowców energetycznych. Jego aktywność parlamentarna koncentruje się wokół zagadnień związanych z energetyką, finansami, infrastrukturą i wspieraniem przedsiębiorczości. Prowadzi trzy biura poselskie – w Kaliszu, Jarocinie i Ostrzeszowie.