Zwykłe spotkania z niezwykłymi ludźmi - prof. Senyszyn w Radlinie

dodano 2015-03-11 14:50 w kategorii: Kraj

9 marca 2015 r. w Domu Kultury w Radlinie prof. Joanna Senyszyn, wiceprzewodnicząca SLD, była gościem pierwszego z cyklu spotkań organizowanych przez przewodniczącego Rady Miejskiej SLD w Radlinie Łukasza Mitko pt. „Zwykłe spotkania z niezwykłymi ludźmi”.

Mieszkańcy Radlina mieli okazję bliżej poznać prof. Senyszyn, zadać nurtujące ich pytania oraz zabrać głos w debacie na temat miejsca i roli Polski w UE i konflikcie rosyjsko-ukraińskim, ustawy antyprzemocowej, zapłodnienia in vitro.zebranch interesowały teź wybory prezydenckie, chcieli sie więcej dowiedzieć o kandydatkę SLD, dr Magdalenie Ogórek. Bardzo ucieszyli się z informacji, że kandydatka dwukrotnie w czasie kampanii odwiedzi swoje rodzinne miasto Rybnik i zapowiedzieli, że pojadą na spotkanie.

Wizyta wiceprzewodniczącej Partii miała także drugi cel. Było nim promowanie Marka Musiolika, kandydata SLD do rady miasta Radlina w powtórzonych wyborach, które odbędą się 15 marca 2015 r.

Dyskusja była bardzo ożywiona, co dowodzi, że takie spotkania są niezwykle potrzebne. Czym innym jest oglądać telewizyjne programy informacyjne, a czym innym wziąć osobiście udział w dyskusji.

Po spotkaniu prof. Senyszyn wraz z działaczami SLD, z przewodniczą Rady Powiatowej w Wodzisławiu, Klaudią Zapalską na czele, obejrzała pokaz umiejętności oraz przegląd sprzętu gaśniczo-ratowniczego w OSP Radlin-Biertułtowy. O pracy OSP opowiadali komendant Jacek Jędrzejek i prezes Dawid Topol.

Do Radlina wrócę na pewno!
Prof. Joanna Senyszyn