Joanna Senyszyn: Zmienili ambony w sejmową mównicę

dodano 2015-06-05 14:02 w kategorii: Ludzie

Każde kościelne święto jest dla biskupów okazją do wygłaszaniia wierutnych bzdur, do jątrzenia i dzielenia Polaków.

W Boże Ciało podzielili już nie wg kryterium smoleńskiego, bo wyszło z mody, ale według stosunku do in vitro, tabletki "dzień po", zwiazków partnerskich, gender, konwencji o przeciwdziałaniu przemocy wobec kobiet, handlu w niedzielę. Ci, którzy opowiadają się za tymi wymysłami szatana, są niemoralni, niegodni miana prawdziwego chrześcijanina, a także są wrogami rodziny, małżeństw, dzieci, Kościoła, Polski.

Kard. Dziwisz mówił o in vitro, że "to metoda niemoralna, nie do przyjęcia przez chrześcijan i przez ludzi szanujących fundamentalne prawo każdej ludzkiej istoty do życia". Tym samym obraził kilkadziesiąt  milionów osób, które dotychczs korzystały z in vitro (skutecznie i nieskutecznie), a najbardziej 7 milionów dzieci, które urodziły się dzięki tej metodzie, i ich rodziców.

Za obrazę uczuć religijnych jest w Polsce kara. Skoro katoprawicowi politycy nie chcą zlikwidować tego bzdurnego artykułu Kodeksu karnego, powinni wprowadzić karalność obrazy rozumu, wiedzy, zdrowego rozsądku i wszystkich uczuć, w tym rodzicielskich. Wreszcie byłby paragraf na biskupów, bo z łamania innych przepisów zazwyczaj udaje się im wyjść bezkarnie.

Moją wiedzę i rozum obraża bajdurzenie biskupów o sprawach, o których nie mają pojęcia.  Obrażają mnie ich kłamstwa o in vitro, aborcji, pigułce "dzień po", gender, związkach partnerskich. A najbardziej obraża moje poczucie sprawiedliwości, że biskupi wciąź kryją sutannowych pedofilów, nie chcą zgłaszać przestępstw pedofilii do organów ścigania ani płacić odszkodowań ofiarom. Obraża mnie ponoszenie się watykańskiego państwa w polskim.