Kampanijne busy SLD ruszają w Polskę! Pojawi się też lewicowa gazeta "Dość"!

dodano 2015-07-10 14:00 w kategorii: Ludzie

Politycy SLD wystartowali dziś z akcją "Masz dość! Chodź z nami!". Kolorowe busy partii ruszyły w Polskę. Ten wakacyjny objazd kraju i najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych ma również posłużyć do zaprezentowania Polkom i Polakom lewicowego programu.

Objazd rozpoczął się dokładnie w dniu, w którym parlamentarzyści zakończyli głosowania w Sejmie. Dla polityków SLD nie ma jednak czasu na plażowanie, ponieważ akcja "Masz dość! Chodź z nami!" będzie odbywała się przez cały okres urlopowy. Po ostatnich piątkowych głosowaniach przed budynkiem Sejmu RP zaprezentowano busy, które ruszyły już dziś w trasę. Pierwszym punktem objazdu będzie Płock, gdzie politycy wezmą udział w spotkaniach z mieszkańcami oraz odwiedzą miejsca imprez i wydarzeń regionalnych. Akcję z ramienia SLD koordynuje pomysłodawca Dariusz Joński. Szef Sojusz Leszek Miller obecny dziś na prezentacji i starcie akcji dołączy do niej dopiero w poniedziałek, ale już dziś zagrzewał do boju swoje koleżanki i swoich kolegów. Jedźcie i przekonujcie do naszego programu - apelował do uczestników akcji. Ruszamy dziś w Polskę by pokazać, że lewica jest zjednoczona i tylko zjednoczona lewica jest w stanie zatrzymać marsz skarjnej prawicy - mówiła podczas konferencji prasowej wiceprzewodnicząca SLD, Paulina Piechna-Więckiewicz. Z kolei Joanna Senyszyn zaapelowała do Polaków: Chodźcie z nami! Wspólnie możemy zrobić więcej! Na prezentacji obecni byli również posłowie Sojuszu, a wśród nich Jerzy Wenderlich, Wincenty Elsner, Marek Balt, Maciej Banaszak, Cezary Olejniczak. Swoją pomoc zadeklarowali także młodzi działacze SLD.

Akcję ma wzmocnić wydana specjalnie na tę okazję gazeta „Dość”.Gazeta w formie przypomina tabloid. Są duże, kolorowe zdjęcia i mocne tytuły. Cel: pokazanie, do jakiego stanu doprowadziły nasz kraj rządy prawicy - czytamy na portalu newsowi.pl na który można zobaczyć elektroniczną wersję Gazety (TUTAJ).