Senyszyn pyta: Czy Kościół naprawdę popiera model rodziny z Nazaretu?

dodano 2015-10-07 09:16 w kategorii: Kraj

Do 25 października będzie obradować w Watykanie XIV Zwyczajne Zgromadzenie Ogólnego Synodu Biskupów nt. powołania i misji rodziny w Kościele i świecie współczesnym. W ubiegłym roku konserwatywni biskupi storpedowali ideę liberalizacji kościelnego podejścia do sytuacji rozwiedzionych małżonków, którzy stworzyli nowe związki i rodziny. Jak będzie w tym roku? Czy znowu kościelna hierarchia będzie zaklinać rzeczywistość?

Kościół - jako wzór do naśladowania - nieodmiennie poleca Świętą Rodzinę z Nazaretu. To wyraz niewiarygodnego zakłamania, bowiem rodzina Maryi, Józefa i Jezusa jest kwintesencją tego, co Watykan uwaźa za niewłaściwe i potępia. Wszak według katolickiej doktryny, cudownie, czyli nienaturalnie zapłodniona Maryja wychodzi za mąż za mężczyznę, nie będącego ojcem jej dziecka, a po ślubie nie utrzymuje z nim stosunków seksualnych i nie ma już więcej dzieci.

Gdyby Kościół katolicki faktycznie zalecał Maryjny Model Rodziny, musiałby szczególnym szacunkiem darzyć panny w ciąży, popierać zapłodnienie in vitro i cesarskie cięcie (aby nie uszkodzić błony dziewiczej podczas naturalnego porodu) oraz białe małżeństwa, wychowujące jedynaka, nie będącego dzieckiem współmałżonka, czyli np. małżeństwa lesbijek i gejów. Jest dokładnie odwrotnie. Kościół wręcz piętnuje współczesnych członków niestandardowych rodzin, co dowodzi hipokryzji watykańskich nauk.