SLD ws. zmian w ustawie o Trybunale Konstytucyjnym: To zamach na Konstytucję!

dodano 2015-11-20 15:57 w kategorii: Kraj

Polacy oczekiwali, że pierwszym działaniem nowego rządu będzie spełnianie przez PiS obietnic wyborczych, że takie będą projekty ustaw. Okazuje się, że jest zupełnie inaczej - mówił dziś były Marszałek Sejmu, Jerzy Wenderlich.

Według niego za rządów SLD przewodniczącymi komisji ds. służb specjalnych byli politycy opozycji (m. in. Z. Wassermann). Obecnie zamiast biało-czerwonej mamy Polskę PiSowsko-PiSowską.

Z kolei Sekretarz Generalny SLD Krzysztof Gawkowski powiedział, że demokracja parlamentarna więdnie. Mamy do czynienia z partiokracją w najczystszym wydaniu oraz budową państwa do którego nie można mieć zaufania - powiedział polityk lewicy. Według Gawkowskiego ośrodek władzy jest dziś przy ul. Nowogrodzkiej (siedziba partii PiS - przyp. red.). PiS nie wytycza już drogi na Węgry, a na Białoruś. PiS brakuje umiaru. W Pałacu Prezydenckim jest notariusz Andrzej Duda. Kukiz to pies spuszczony przez Jarosława Kaczyńskiego - dodał Sekretarz Generalny.