Czarzasty #PrzedSejmem: To co zrobił Gliński to wstęp do wskazania co mamy oglądać!

dodano 2015-11-23 12:35 w kategorii: Kraj

Ograniczenie tego co oglądamy, słyszymy, jest wstępem do wskazania czego mamy słuchać, co oglądać - mówił dziś #PrzedSejmem przewodniczący SLD na Mazowszu, Włodzimierz Czarzasty.

Według polityka, który od lat związany jest ze środkami masowego przekazu Teatr Polski nie jest teatrem PiSu. SLD nie zgadza się z zawieszaniem dziennikarzy. Od tego jest Rada Etyki. Czarzasty uważa, że Minister Kultury nie powinien straszyć dziennikarzy, a Prezes TVP Janusz Daszczyński nie powinien się bać i zawieszać Karoliny Lewickiej. Dlaczego? Bo pokazuje innym dziennikarzom co mogą. Prezesem dobrym jest się w czasach zawieruchy, a nie koniunktury. PiS nie bierze zakładników w wojnie światów - dodał Czarzasty.

SLD zwróciło się do #KRRiT z apelem o zajęcie stanowiska ws. niezależności mediów publicznych i dziennikarzy.

Oto pismo do przewodniczącego KRRiT Jana Dworaka w związku z zachowaniem i wypowiedzią wicepremiera, ministra kultury Piotra Glińskiego na antenie TVP Info w programie "Minęła 20" >>> POBIERZ TUTAJ