Joanna Senyszyn pisze do czytelników "Trybuny"

dodano 2016-01-13 10:36 w kategorii: Kraj

Drodzy Czytelnicy Trybuny!

Kandyduję na przewodniczącą SLD, bo nasza partia potrzebuje matki. Ojców już miała. W 2001 roku doprowadzili do niewyobrażalnego sukcesu, ale potem było tylko gorzej. Jako szefowa zmienię ten trend i zapewnię Sojuszowi dobrą przyszłość. Jestem przygotowana do podejmowania najtrudniejszych wyzwań. Mam wiedzę, doświadczenie, umiejetność skutecznego zarządzania, entuzjazm, zapał i przekonanie, że wspólnie damy radę PiSowi, obronimy demokrację, wrócimy do Sejmu. Wiem, że Wy, Czytelnicy Trybuny, ludzie najbardziej lewicowi i ideowi, właśnie tego oczekujecie od partii, z którą się identyfikujecie i z której znowu chcecie być dumni.

Moje hasło to "Cała władza w ręce Rad....miejskich, powiatowych, wojewódzkich i Rady krajowej SLD". Oznacza ono przywrócenie wewnątrzpartyjnej demokracji i większy wpływ członków Sojuszu na jego program i funkcjonowanie.

Znacie mnie i dobrze wiecie, że tylko pod moim przewodem złączym się z narodem i będziemy bliżej ludzkch spraw, bo jestem z krwi i kości lewicowa. Potrafię przekonać do SLD nowych wyborców i odzyskać elektorat utracony w wyniku umizgów do centrum, prawicy i Kościoła.

Nie dopuszczę, aby jakiekolwiek koalicje odbywały się naszym kosztem. Gwarantuję, że nigdy więcej nie będziemy wystawiać w wyborach produktów ogórkopodobnych. Mamy w naszych szeregach wspaniałych ludzi. Będziemy ich doceniać i honorować.

Kochani Czytelnicy Trybuny, wspólnie zmienimy oblicze partii, naszej partii. W Nowym Roku życzę Wam zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń oraz zadowolenia i dumy z SLD.

Proszę o poparcie
Wasza Joanna Senyszyn