SLD potępia zajście w Domu Kultury w Namysłowie i żąda od policji natychmiastowych działań

dodano 2017-01-08 14:48 w kategorii: Ludzie

Zdemolowanie holu Namysłowskiego Ośrodka Kultury w sobotę (7 stycznia 2016 roku) to zdarzenie karygodne. Polityka PIS przynosi swoje żniwa. Dziś nikt w Polsce nie może być bezpieczny z powodu swoich poglądów, koloru skóry, wyznania czy sposobu życia. Sojusz Lewicy Demokratycznej w Namysłowie z wielkim niepokojem obserwuje przejawy agresji skierowane do różnych grup społecznych w różnych miastach Polski. Ten kryminalny namysłowski incydent , w którym uczestniczyli niezidentyfikowani sprawcy z kijami bejsbolowymi wpisuje się retorykę jaką stosują obecnie rządzący Polską. To oni dzielą Polaków na lepszy i gorszy sort, to oni dają przyzwolenie na rozwój skrajnych ruchów prawicowych takich jak np. ONR, to oni wpuści do mediów publicznych pustogłowych "prawdziwych" Polaków, którzy piorą mózgi reszcie społeczeństwa. W tym zdarzeniu nie ma przypadku. To było spotkanie mieszkańców Namysłowa z przedstawicielami KOD oraz Józefem Piniorem. Agresja była skierowana wobec uczestników tego spotkania i miała ich przestraszyć. To metody stosowane przez faszystów w nazistowskich Niemczech. Wczoraj spotkanie #KOD, jutro #SLD a za kilka dni #PO, #Nowoczesna i #PSL.

Takie zdarzenie nie powinno mieć miejsca. Jako przedstawiciele Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Namysłowie żądamy od Komendanta Powiatowego Policji natychmiastowego działania mającego na celu zidentyfikowania i postawienia przed oblicze prokuratora uczestników tego haniebnego incydentu. Żądamy upublicznienia wyników działań policji w związku z tym zdarzeniem Nie ma naszego przyzwolenia na takie metody wyrażania swoich poglądów. Nie chcemy aby Namysłów był miejscem takich zdarzeń, które opisują wszystkie media w Polsce. Czas przywrócić w tym kraju normalność. #StopPrzemocy #NieDlaPrzemocy #NieDlaNienawiści