Czarzasty: Wypełnijcie testament Tomka Kality

dodano 2017-01-20 15:23 w kategorii: Informacje

- W tej chwili obserwuję na Facebook-u oświadczenie prezydenta Andrzeja Dudy w sprawie Tomasza Kality, oświadczenie pani premier Beaty Szydło w sprawie Tomasza Kality, chcę Wam przypomnieć -  obiecaliście za jego życia przeprowadzić przez Sejm legalizację medycznej marihuany – powiedział Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący SLD podczas konferencji prasowej Sojuszu w dniu 20 stycznia 2017 r. w Warszawie. - Projekt SLD w tej sprawie do dziś nie wyszedł z Komisji Petycji w Sejmie, a wystarczy, aby marszałek powiedział w tej sprawie jedno słowo, aby Komisja się zebrała i przegłosowała pracę nad tą ustawą – stwierdził Czarzasty.

Przewodniczący SLD przypomniał, iż w Komisji Zdrowia leży projekt legalizacji medycznej marihuany autorstwa Kukiz15, „wystarczy go przegłosować, a nie opowiadać bzdury, że coś się zrobi, tylko trzeba to zrobić”. – Nam jest obojętne, który z projektów zostanie przegłosowany, nie traktujemy tej sprawy politycznie – dodał.  Podczas konferencji Czarzasty zaapelował do PiS: „przestańcie wylewać krokodyle łzy, tylko zrealizujcie testament Tomka Kality”.

- Tomek był na morfinie przez ostatni tydzień, morfina to też narkotyk, dlatego zwracam się do ministra Radziwiłła – przestań się wygłupiać, po prostu zrób to, zalegalizuj medyczną marihuanę – podkreślił Włodzimierz Czarzasty. – Zwracam się do pani premier i pana prezydenta – wypełnijcie swoją obietnicę – dodał.