Żukowska: Bez lewicy ten Sejm jest po prostu gorszy

dodano 2017-04-03 15:42 w kategorii: Informacje

- Trend jest taki, że SLD idzie do góry. Myślę, że Polki i Polacy mogli zatęsknić za lewicą w Sejmie – powiedziała Anna-Maria Żukowska, rzeczniczka prasowa SLD komentując sondaż dla Super Expressu, w którym partia otrzymała 12% poparcia. - Bez lewicy ten Sejm jest po prostu gorszy – dodała.

Rzeczniczka prasowa Sojuszu w rozmowie w programie #RZECZoPOLITYCE oceniła, iż wzrost poparcia dla Sojuszu to suma różnych czynników, począwszy od kwestii światopoglądowych, zwianych z „Czarnym Protestem”, aż do zdecydowanej proeuropejska postawy prezentowanej przez partię od lat.

- W wyborach samorządowych pójdziemy pod sztandarem SLD, aczkolwiek z Kongresu Lewicy płynie takie przekonanie, że to będzie komitet SLD - Lewica Razem – oświadczyła Anna-Maria Żukowska 3 kwietnia 2017 r. – Będziemy występować z innymi partiami i podmiotami politycznymi, ale nie w formule komitetu koalicyjnego – podkreśliła Żukowska.

- ZNP jest po prostu związkiem zawodowym, który powinien być niezależny, czego np. nie widać po „Solidarności”, który jest afiliowany przy jednej i obecnie rządzącej partii – oceniła rzeczniczka prasowa Sojuszu. – To dobrze, że ZNP rozszerza współpracę na wiele podmiotów politycznych, bo to nie tylko partie, ale jest też dużo stowarzyszeń, które zbierają podpisy pod referendum edukacyjnym – podkreśliła.

Klikni tu, aby obejrzeć cały program #RZECZoPOLITYCE.