Czarzasty: PiS i PO niewiarygodne

dodano 2017-04-13 09:53 w kategorii: Informacje

- Marnie się czuję jak tego słucham, bo wiarygodny nie jest w tym co mówi PiS, ponieważ za wiele rzeczy po nosie powinien dostać i dostaje. Niewiarygodna jest w tym, co mówi PO, ponieważ wiemy za co Polacy tę partię od władzy odsunęli – powiedział Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący SLD w programie „Gość Poranka” poproszony o komentarz do debaty towarzyszącej głosowaniu nad wotum nieufności wobec rządu Beaty Szydło. – Jak można być wiarygodnym, gdy się twierdziło, że na 500+ nie będzie pieniędzy i mówię tu o Platformie. A potem, gdy te pieniądze się znalazły, a ludzie ocenili to pozytywnie, postanowiła Platforma ten program rozszerzyć – ocenił Czarzasty.

Przewodniczący SLD na antenie TVP Info przypomniał, iż SLD zawsze opowiadało się za obniżeniem wieku emerytalnego i proponowało swoje własne rozwiązania – 40 lat pracy dla mężczyzny, 35 lat dla kobiety – oświadczył Czarzasty. – Platforma opowiadała się za podwyższeniem wieku emerytalnego, ponieważ według PO Polski nie stać, na finansowanie wszystkich grup emerytalnych i nagle ta partia występuje z pomysłem 13 emerytury – stwierdził. – Skąd mają być na to pieniądze, pytam się pana Schetyny, skoro mówiłeś, że nie ma tych pieniędzy – dopytywał.

Oglądaj całą rozmowę z Włodzimierzem Czarzastym, kliknij tu.