Czarzasty: PiS zrobi wszystko, by Tusk nie kandydował na prezydenta

dodano 2017-04-22 10:43 w kategorii: Informacje

"Śmieję się z tego, co widziałem przedwczoraj na dworcu. To są jaja. Kim Ir Sen, Gomułka, Szydło, Paderewski, Tusk (…). Jak jeszcze słucham Tuska, który mówi: Ja to tak przez przypadek przyjechałem tym pociągiem… To było śmieszne i aroganckie. Szanując pana Tuska, uważam jednak, że to było robienie szopki. Tusk przyjechał przecież na poważne przesłuchanie do prokuratury, które - moim zdaniem - jest niepoważne" – powiedział w Porannej rozmowie w RMF FM Włodzimierz Czarzasty. "PiS zrobi wszystko, by Tusk nie był kandydatem na prezydenta ze względów formalnych, czyli np. jakiś Trybunał Stanu, jakieś zarzuty, jakiś wyrok. Myślę, że tak będzie, bo jak PiS nie jest w stanie wygrać, to coś zaczyna kombinować, np. kombinuje z dwiema kadencjami" – dodał przewodniczący SLD.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/wywiady/news-czarzasty-w-rmf-fm-zachowanie-tuska-aroganckie,nId,2385027#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

- Śmieję się z tego, co widziałem przedwczoraj na dworcu. To są jaja. Kim Ir Sen, Gomułka, Szydło, Paderewski, Tusk – powiedział Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący SLD w radiu RMF FM 21 kwietnia br. odpowiadając na pytanie, czy Donald Tusk rozpoczął kampanię prezydencką? -  Jak jeszcze słucham Tuska, który mówi: Ja to tak przez przypadek przyjechałem tym pociągiem… To było śmieszne i aroganckie – podkreślił Czarzasty. – Tusk przyjechał na przesłuchanie do prokuratury, które moim zdaniem jest niepoważne – dodał.

Przewodniczący SLD w rozmowie z Robertem Mazurkiem, ocenił, iż PiS zrobi wszystko, aby Donald Tusk z przyczyn formalnych nie mógł kandydować na prezydenta RP – Jakiś Trybunał Stanu, jakieś zarzuty, jakiś wyrok – stwierdził Czarzasty.

Zapoznaj się z całą rozmową z Włodzimierzem Czarzastym, kliknij tu.

Zdjęcie: RMF FM