Ciążyński: Miarą wiarygodności polityka jest jego skuteczność

dodano 2017-04-25 15:25 w kategorii: Powiatowe

Po to działamy i jesteśmy we wrocławskiej polityce, by dążyć do realizacji postulatów, pomysłów, wizji Wrocławia zrównoważonego i równościowego. Miarą wiarygodności polityka jest jego skuteczność. Skuteczność nie tylko w zdobywaniu władzy, ale przede wszystkim w realizacji swoich pomysłów. Chcieliśmy załatwić konkretne rzeczy dla mieszkańców Wrocławia. I załatwiliśmy. Jeszcze w tym roku z naszej inicjatywy zostanie uruchomiony pilotaż programu gabinetów dentystycznych w szkołach. Jeszcze w tym roku zostanie zwiększona o 35 milionów złotych kwota nakładów na remonty mieszkań komunalnych. Przypominam, że w lutym uruchomiliśmy stronę Wrocław nie Buduje, gdzie postulowaliśmy wydatkowanie całości wpływów z czynszów najmu i sprzedaży mieszkań komunalnych na remonty oraz budowę nowych mieszkań w zasobie komunalnym.

Wobec realizacji części naszych postulatów przez magistrat, które – jestem przekonany – są dla dobra i w interesie wrocławian zarząd SLD Wrocław rekomendował radnemu Dominik Kłosowski głosowanie za absolutorium budżetowym. Skoro zaś lewe ucho prezydenta Wrocławia zostało odetkane, to będziemy do niego dalej mówić, namawiać, postulować m. in. rozszerzenie Karty Seniora, realizację projektu ekologicznego WROśnij we Wrocław, opracowanie mapy drogowej prac nad uchwałą antysmogową.

Bartłomiej Ciążyński
Przewodniczący SLD Wrocław