Dzięki SLD we Wrocławiu opieka stomatologiczna wraca do szkół!

dodano 2017-04-26 18:39 w kategorii: Ludzie

Od 1 września w czterech wrocławskich szkołach podstawowych ruszy pilotażowy program gabinetów stomatologicznych. Pomysłodawcą projektu jest radny miejski SLD Dominik Kłosowski. Na czwartkowej sesji to właśnie jego głos zdecyduje, czy prezydent Wrocławia otrzyma absolutorium z wykonania budżetu za poprzedni rok. Już teraz wiadomo, że Kłosowski zagłosuje za absolutorium.

– Cieszę się, że prezydent Wrocławia odblokował lewe ucho. My będziemy do tego ucha dużo rzeczy głośno gadać. Już wcześniej prezydent o 35 mln zł zwiększył środki na mieszkania komunalne – mówi Dominik Kłosowski, wrocławski radny SLD, który z pomysłem utworzenia gabinetów dentystycznych w szkołach wyszedł już przed rokiem.

Bez głosu Dominika Kłosowskiego prezydent Wrocławia nie otrzymałby absolutorium z wykonania budżetu za poprzedni rok. Po wyjściu z prezydenckiego klubu radnych PO Rafał Dutkiewicz nie ma już większości w radzie. Razem z radnymi Nowoczesnej ma 18 głosów. Tymczasem do uzyskania absolutorium potrzeba 19 głosów.

Czytaj cały artykuł - Wrocław: Gabinety stomatologiczne wrócą do szkół. To cena za głos ws. absolutorium?