Żukowska: Poglądy Le Pen nie do zaakceptowania

dodano 2017-04-26 18:43 w kategorii: Informacje

- Poglądy Marie Le Pen są przez lewicę nie do zaakceptowania, aczkolwiek po sondażach jesteśmy optymistami, że nie zostanie wybrana na prezydenta Francji – powiedziała Anna-Maria Żukowska, rzeczniczka prasowa SLD w programie „Raport Polityczny” komentując pierwszą turę wyborów we Francji. – Ona jest wrogiem Unii Europejskiej – dodała Żukowska. – Z naszego punktu widzenia jest nielewicowa, począwszy od imigrantów, a skończywszy na związkach partnerskich – podkreśliła.

Rzeczniczka prasowa SLD na antenie Superstacji oceniła, iż biorąc pod uwagę wspólnotę poglądów np. w sprawie sprzeciwu wobec przyjmowania imigrantów, PiS powinien popierać kandydaturę Marie Le Pen, ale „tu pojawia się problem polityki zagranicznej i jej relacje z Rosją”. – Wiemy, że się (Le Pen –red.) spotykała z Władimirem Putinem – dodała. – I z tego aspektu polityki zagranicznej Prawu i Sprawiedliwości nie wypada jej popierać – podkreśliła.

Oglądaj całą rozmowę z Anną-Marią Żukowską, kliknij tu.